fbpx
Søk
Close this search box.

Vedlikehold

Vedlikehold av motoriserte porter i snø og frost krever spesiell oppmerksomhet for å sikre pålitelig drift og forhindre skader. Ved å følge disse retningslinjene kan man bidra til å opprettholde pålitelig drift av automatiske porter selv under utfordrende værforhold:

 1. Smøring:
  • Sørg for å smøre alle bevegelige deler med et egnet smøremiddel som tåler lave temperaturer. Dette inkluderer hengsler, ruller, hjul og andre bevegelige deler. Miljøvennlig frostveske påført med pumpekanne inni bunnprofile og på hjulgrupper er en god ide.

 2. Fjerning av is og snø:
  • Regelmessig fjerning av is og snø fra portens overflate og mekaniske deler er viktig for å hindre at de fryser fast. Bruk snømåker eller annet egnet verktøy. Noen ganger fryser det såpass fast at man må ty til propanbrenner for å smelte pakket snø og is inni bunnprofilen på porter. Dette må kun utføres av autorisert servicepersolnell.

 3. Kontroll av sensorer:
  • Rengjør og inspiser sikkerhetssensorer regelmessig, da snø og is kan påvirke deres nøyaktighet. Juster om nødvendig og fjern eventuelle hindringer. Våre porter bruker radiooverføring fra klemlist foran på portbladet. Inni denne boksen sitter batterier, disse bør byttes hvert år.

 4. Batteriinspeksjon:
  • Hvis porten bruker backupbatteri til strømforsyning, sjekk batteriets tilstand regelmessig. Kulde kan redusere batteriets effektivitet, så sørg for at det er tilstrekkelig ladet. Dette kan vårt servicepersonell bistå med.

 5. Kontroll av isolasjon:
  • Undersøk tetninger og pakninger for å sikre at de er intakte. Dette hjelper med å hindre inntrenging av fuktighet som kan fryse og forårsake problemer. For eksempel silikonspray.

 6. Overvåking av elektriske komponenter:
  • Inspeksjoner av elektriske komponenter, som ledninger og kontakter, er viktige. Kulde kan påvirke elektriske forbindelser, så sørg for at alt er tett og i god stand.

 7. Programvareoppdateringer:
  • Hvis porten har en kontrollenhet eller programvare, sørg for at den er oppdatert. Noen ganger kan oppdateringer forbedre ytelsen og påliteligheten under ekstreme værforhold.

 8. Skilting og merking:
  • I områder med mye snø, sørg for at porten er tydelig merket, slik at den er synlig for brukere og vedlikeholdspersonell, selv under snøstormer.


Skulle det være behov, tilbyr vi i Østcom AS profesjonelt vedlikehold og service for å sikre optimal ytelse og pålitelighet for dine installerte systemer. Dette inkluderer regelmessig inspeksjon, smøring av bevegelige deler, elektronisk kontroll, justering av sensorer, og eventuelle nødvendige reparasjoner. Vårt mål er å forhindre potensielle problemer, forlenge levetiden til utstyret og sikre at det fungerer effektivt i samsvar med dine behov. Ta kontakt med oss for skreddersydde vedlikeholdsavtaler og pålitelig service.

Slik skal det ikke se ut

Slik skal det se ut